Search here...
0
TOP
Blog

Choose Your Dream

#1 In het licht gaan staan…

Ik ga er voor.
Het is er tijd voor.
Doen wat goed voelt.
Doen waar je van houdt.

Hier begint het Choose Your Dream verhaal. Het verhaal dat al heel lang in mijn hoofd zit. Het verhaal dat ik tijden lang binnen hield. Want hoe kon ik dit verhaal naar buiten brengen.

Het is niet mijn verhaal. Het is het verhaal van iedereen op diens eigen manier. Want niet alleen ik, maar iedereen heeft wel momenten of periodes in z’n leven waarop het niet zo loopt als je bedoeld, gehoopt, gewenst had. Waarvan je niet had gehoopt het ooit mee te hoeven maken.

” Het is een verhaal voor iedereen. Waar iedereen zich op z’n eigen manier in zal herkennen. “

Choosing You is ontstaan vanuit een voor mij en mijn gezin op z’n zachtst gezegd moeilijke situatie. De situatie (zoals ik mijn situatie veel zal omschrijven) was er niet een die op mijn bucket-list stond. Sterker nog, ik zou het echt niemand toewensen. Maar wat ik in al die jaren wel geleerd heb is dat ook de meest verschrikkelijke rotsituaties vaak leiden tot mooie inzichten, sterker in het leven staan en nog meer oog voor al het moois wat de rest van het leven te bieden heeft.
Het leven is fantastisch!

Als ervaringsdeskundige in mijn situatie, want zo mag ik mezelf inmiddels wel betitelen, speelt het al lange tijd in mijn hoofd om anderen met mijn ervaring te gaan helpen. Maar hoe?
Ik merk immers zelf, met het feit dat ook mijn situatie nog altijd speelt, dat teveel bezig zijn met alles rondom die situatie, met mensen praten die in dezelfde situatie zitten, mijzelf niet de energie oplevert die ik er juist zo graag van zou krijgen.

Als apotheker, zit mensen helpen in mijn bloed. Daar ben ik immers die opleiding voor gaan doen. Maar mensen helpen door over de nare situatie te praten…dat voelde niet goed.

“Er was dus wel een zaadje, maar tot welke mooie bloem die uit zou groeien was mij lange tijd onduidelijk”

Toch wist ik altijd dat het moment zou gaan komen. Net als het moment waarop ik ondanks de situatie toch naar mijn droomboerderij in Friesland kon verhuizen.

In de rust van mijn nieuwe omgeving, de frisse start voor het gezin, kwam ook de inspiratie weer heel sterk naar boven. Ik hoefde immers zelf ook even minder in de situatie te zitten en kreeg meer ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën.

Ik had geduld en wist dat het vanzelf zou komen…
Nu is het moment.
Ik neem je mee in mijn journey in het leven. Een journey die mij voor grote uitdagingen heeft doen staan en waarvan velen mijn hebben gezegd “Dit is toch geen leven zo?! Dat jij nog op je benen staat!”

Ik neem je mee in hoe jij en ik ondanks zeer uitdagende situaties, die ieder voor zichzelf in kan vullen, toch ten volle kunnen zeggen…

“Ik heb een fantastisch leven, met een rotsituatie! En ik sta nog steeds!”

Geen focus op de situaties, maar focus op hoe wij allemaal in dat fantastische leven kunnen blijven staan en er zo vol mogelijk van kunnen genieten. Je je eigen dromen waar kunt maken en de rust in jezelf soms heel bewust terug kunt vinden.

Liefs, Tessa
“Sometimes Miracles Happen”

Choosing You
Onafhankelijk geverifieerd
134 beoordelingen